A-Z-guide

A
Anciennitet har vi masser af. Gennemsnitsalderen i Finanstilsynet er 39 år. Hvert år får vi en del nyuddannede kollegaer såvel som en del med mange års erfaring. Kort sagt: Vi er en arbejdsplads, som spænder vidt – både hvad angår alder og erfaring.
B
Baseldirektivet skal du ikke kunne på fingerspidserne, når du begynder hos os. Men vi forventer, at du synes, det er sjovt at være en del af en organisation med forståelse for internationale sammenhænge, som arbejder med et vigtigt område, der berører os alle: tryghed om vores allesammens penge. 
C
Cand.jur., cand.polit., cand.it., cand.osv. Vi har mange jurister, økonomer og IT-specialister blandt vores 350  kollegaer. Og en del med helt andre baggrunde. Uddannelsestitel er ikke altafgørende, hvis du har lyst til at arbejde i Finanstilsynet. Det vigtigste er, at du har de rette kompetencer og motiveres af et arbejde, der grundlæggende handler om at øge trygheden om danskernes   penge.
D
Digitaliseringen i den finansielle sektor er i rivende udvikling. Vi arbejder konstant på at være på forkant med nye digitale tendenser, uanset om de hedder bitcoins, blockchain eller fintech. Vores fintech-team bidrager bl.a. til at sikre balancen , så sikkerheden ikke sættes over styr, når nye teknologier melder sig på banen. 
E
Efteruddannelse betaler vi gerne for. Vi sender hvert år mange kollegaer på kurser og uddannelsesforløb, som styrker deres faglighed. Faglig og personlig udvikling er en prioritet, hvad enten du er nyuddannet, har få eller mange års anciennitet. 
F
Fleksibel arbejdstid er godt for familielivet. Og en naturlig del af en moderne arbejdsplads. Hos os får du stor frihed til at planlægge dit arbejde, så det flugter med livet udenfor kontoret. Omvendt er vi ikke bange for at tage aftenen og weekenden i brug for at komme i mål, når vi har ekstra travlt. 
G
Fleksibel arbejdstid er godt for familielivet. Og en naturlig del af en moderne arbejdsplads. Hos os får du stor frihed til at planlægge dit arbejde, så det flugter med livet udenfor kontoret. Omvendt er vi ikke bange for at tage aftenen og weekenden i brug for at komme i mål, når vi har ekstra travlt.
H
Hvidvask og terrorfinansiering skal bekæmpes med alle tænkelige midler. Vi fører tilsyn med, at banker og andre finansielle virksomheder har tilstrækkelig kontrol med deres kunder og pengestrømme. Området er komplekst – og i Finanstilsynet bliver vi godt klædt på til at løfte denne udfordrende og spændende opgave.
I
Internationalt udsyn og flair for relationer på tværs af landegrænser er vigtige elementer i vores arbejde. Vi samarbejder tæt med vores søsterorganisationer og myndigheder i andre lande og i EU. Hvis du ønsker et godt afsæt for en international karriere  , er Finanstilsynet med andre ord det rigtige sted at være ansat. 
J
Job med mening får du – som få andre steder – med garanti i Finanstilsynet.  Og det er vi stolte af. For netop meningsfuldt arbejde er en grundsten i et godt arbejdsliv. Finanstilsynet er sat i verden for at sikre finansiel tryghed for danskerne.  Som vores kollega  får du masser af muligheder for at bidrage og gøre en forskel for almindelige familier og deres hverdag. 
K
Kantinen kokkerer hver dag mad af høj kvalitet. De sørger også for god kaffe og forplejning til møder.   Så uanset om du vælger vegetarudgaven, foretrækker fisk eller elsker dyrlægens natmad, behøver du ikke gå sulten gennem dagen. 
L
Lønnen er lav blandt offentligt ansatte. Det har du sikkert hørt nogle sige. Virkeligheden er dog, at Finanstilsynet tilbyder nogle af de mest attraktive lønpakker i den offentlige sektor. Du kan læse mere om lønniveauet i Finanstilsynet på www.lønoverblik.dk.
M
Mentorordning og introduktionskurser er en fast del af vores forløb for nye kollegaer. Det er vigtigt for os, at alle får en god start i deres nye job. Derfor får du som ny kollega bl.a. en tidsplan for den første arbejdsuge. Derudover bliver du inviteret til tre introduktionskurser, som giver en grunding indføring i Finanstilsynet og vores arbejde. 
N
Nutid, fortid, fremtid. Finanstilsynet er Danmarks finansielle hukommelse. Vi sørger for, at økonomien i gode tider ikke løber løbsk. Og at dårlige tider ikke slår os omkuld. Er det en mission, du bakker op om?  Så følg os på LinkedIn og få besked fra os, når der er nye job og andre tiltag  i Finanstilsynet.