Jesper Berg valgt til styrelsesrådet for EU’s bankmyndighed (EBA)

Finanstilsynets direktør Jesper Berg er blevet valgt som et af de seks medlemmer i styrelsesrådet for European Banking Authority (EBA).

EBA har ansvaret for udarbejde de mere detaljerede regler for tilsynet med penge- og realkreditinstitutter i EU. Styrelsesrådet (Management Board) forestår fastlæggelsen af EBA’s arbejdsprogram. 

 

Ledende medarbejdere fra Finanstilsynet har tidligere siddet i styrelsesrådene for EIOPA og ESMA, der er de tilsvarende europæiske organisationer inden for henholdsvis forsikrings- og pensionstilsyn og kapitalmarkedstilsyn. Det er første gang, en dansker er valgt til EBA’s styrelsesråd.

 

”Det er en meget vigtig opgave for Finanstilsynet at være tidligt ude, når Danmarks interesser skal forsvares. Vores medarbejdere deltager i mere end 100 af de over 200 arbejdsgrupper, der findes i regi af de tre europæiske tilsynsmyndigheder. Det er en meget stor opgave, men erfaringen tilsiger, at det er afgørende for at forsvare nationale interesser, at landene også bidrager til det fælles arbejde i EU,” siger Jesper Berg.