Finansielle virksomheder stadig mest bekymrede for cyberrisici

Finanstilsynet gennemfører årligt en spørgeskemaundersøgelse for at indsamle information om de finansielle virksomheders opfattelse af aktuelle risici og deres tillid til det finansielle system. Undersøgelsen er gennemført for anden gang.

Kontakt

Kontorchef

Niki Saabye
+4533558260
nis@ftnet.dk

Bekymringen for Brexit og andre geopolitiske forhold er steget, hvilket er naturligt i lyset af situationen omkring UK’s udtrædelse af EU kommer nærmere og fortsat er uafklaret.

 

Flest virksomheder er dog fortsat mest bekymret for risici i forbindelse med cybersikkerhed. Det er samtidig den type risici, de vurderer, der er mest udfordrende at tackle som virksomhed. Flere respondenter angiver, at truslen fra kriminelle er stigende.

 

Bekymring for faldende tillid til den finansielle sektor fremhæves af 15 pct. af respondenterne som en ny risiko, institutterne skal forholde sig til. Særligt Estland-sagen skader tilliden, men der er også bekymring for, at nye hændelser kan skade tilliden yderligere.

 

Spørgeskemaundersøgelsen giver Finanstilsynet indblik i, hvilke risici aktørerne i den finansielle sektor aktuelt oplever. Resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen vil bidrage til Finanstilsynets planlægning af tilsynsaktiviteter.

 

Se resultaterne her

 

Se spørgeskemaet her