Finanstilsynet følger ESMA’s retningslinjer om visse aspekter af egnethedskravene ifølge MiFID II

ESMA offentliggjorde den 6. november 2018 en dansk oversættelse af retningslinjer for visse aspekter af egnethedskravene i MiFID II.

Finanstilsynet har den 15. november 2018 meddelt ESMA, at Finanstilsynet vil efterleve retningslinjerne, når de træder i kraft.

Finanstilsynet vil efterleve retningslinjerne ved at indarbejde dem i tilsynet med de relevante finansielle virksomheder. Retningslinjerne er således gældende for fondsmæglerselskaber, kreditinstitutter, der yder investeringsservice, investeringsrådgivere og finansielle rådgivere. Retningslinjerne finder derudover anvendelse for administrationsselskaber for investeringsinstitutter (UCITS) og forvaltere af alternative investeringsfonde (FAIF), når disse yder investeringsservice i forbindelse med individuel porteføljepleje eller accessoriske tjenesteydelser.

Retningslinjerne har til formål at sikre en ensartet anvendelse af reglerne i EU og præciserer anvendelsen af visse aspekter af de allerede eksisterende egnethedskrav, som følger af MiFID II-reglerne. Retningslinjerne opdaterer derved de eksisterende retningslinjer for visse aspekter af egnethedskravene i MiFID I-direktivet. Med retningslinjerne får virksomhederne en mere detaljeret beskrivelse af, hvilke foranstaltninger de bør have, og hvilke informationer de bør indhente fra kunderne for at efterleve bestemmelserne vedrørende egnethedskrav i MiFID II. Virksomhederne pålægges således ikke nye krav.

Retningslinjerne træder i kraft den 7. marts 2019. Frem til denne dato vil de eksisterende retningslinjer for visse aspekter af egnethedskravene i MiFID I finde anvendelse.

Læs retningslinjerne her.