Opfølgning på eftersynet af den finansielle regulering vedr. frekvens for opgørelse af likviditetsdækningskravet LCR

Det er i forbindelse med eftersynet af den finansielle regulering anbefalet, at Finanstilsynet justerer vejledning om risikostyring på likviditetsområdet for penge- og realkreditinstitutter vedrørende frekvens for opgørelse af likviditetsdækningskravet LCR.

Det vil lette de administrative byrder for de kreditinstitutter, der berøres af ændringen. Finanstilsynet forventer, at ændringen i vejledningen vil ske i løbet af 1. halvår 2019. Ved samme lejlighed vil Finanstilsynet også indarbejde reviderede retningslinjer om stresstests, herunder likviditetsstresstests, fra Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) i vejledningen.

Finanstilsynets forventninger til institutternes frekvens for opgørelse af LCR vil følge anbefalingen for eftersynet af den finansielle regulering, indtil den reviderede vejledning er udstedt. 

Afsnit 4.2 i vejledning nr. 10206 af 7. december 2017 om risikostyring på likviditetsområdet for penge- og realkreditinstitutter forventes at blive tilpasset som følger (med ændringsmarkeringer) i forbindelse med den nye vejledning:

Dokumentet nedenfor viser den nuværende og den forventede fremtidige tekst til vejledningen.

Hent dokumentet her