Vejledning om en værdipapirhandlers ansvar ved udførelse af kundeordrer og indberetning heraf i medfør af markedsmisbrugsforordningen

Finanstilsynet har offentliggjort vejledning om en værdipapirhandlers ansvar ved udførelse af kundeordrer og indberetning heraf i medfør af markedsmisbrugsforordningen.

Det hænder, at en værdipapirhandler, der har direkte kontakt til en kunde via eksempelvis telefon eller e-mail, får begrundet mistanke eller sikker viden om, at kunden ønsker at handle på baggrund af intern viden eller begå markedsmanipulation. I vejledningen kan en værdipapirhandler læse om Finanstilsynets vurdering af, hvornår en værdipapirhandler kan blive stillet til ansvar for medvirken til insiderhandel eller markedsmanipulation og derfor bør afstå fra at udføre en mistænkelig ordre. En værdipapirhandler kan også finde svar på, hvornår der er en forpligtelse til at underrette Finanstilsynet om mistænkelige kundeordrer. Desuden indeholder vejledningen en række anbefalinger til, hvordan en værdipapirhandler undgår at pådrage sig et medvirkensansvar.

Læs vejledningen her.

Læs de modtagne høringssvar her