Påtale til Parken Sport & Entertainment A/S for manglende indberetning ved offentliggørelse af intern viden

Finanstilsynet påtaler den 26. juli 2017, at Parken Sport & Entertainment A/S ikke har indberettet oplysninger til Finanstilsynet som påkrævet efter § 27 a, stk. 2 og 3 i lov om værdipapirhandel m.v. Denne afgørelse er offentliggjort på Finanstilsynets hjemmeside den 26. juli 2017.

Den 19. maj 2017, kl. 13.49, offentliggjorde Parken Sport & Entertainment A/S delårsrapporten for første kvartal 2017 i en selskabsmeddelelse via Nasdaq GlobeNewswire. Selskabsmeddelelsen, der indeholder intern viden, er indsendt til Nasdaq under kategorien ”Delårsrapport/Periodemeddelelse (Q1 og Q3)”.

En udsteder, som nævnt i § 27 a, stk. 1, i lov om værdipapirhandel m.v., skal samtidigt med offentliggørelse af intern viden indsende oplysningerne til Finanstilsynet, der opbevarer oplysningerne, jf. § 27 a, stk. 2 og 3, i lov om værdipapirhandel m.v. 

Selskabsmeddelelsen er ikke indberettet i Finanstilsynets indberetningssystem. Finanstilsynet vurderer derfor, at Parken Sport & Entertainment A/S ikke har overholdt pligten til at indsende oplysninger til Finanstilsynet.

Finanstilsynet har i sit valg af sanktion lagt vægt på, at der er tale om en førstegangsovertrædelse, og at der ikke er identificeret væsentlige skadevirkninger af overtrædelsen. Finanstilsynet har i den forbindelse set på, om der er foretaget handler på baggrund af den asymmetri, der opstår ved manglende indberetning af intern viden. Finanstilsynet har ikke fundet, at det er sket.