Påtale til Park West Asset Management LLC for ikke at indberette korte nettopositioner rettidigt

Finanstilsynet har d. 17. oktober 2018 givet Park West Asset Management LLC en påtale for overtrædelse af artikel 9 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) Nr. 236/2012 om short selling og visse typer af credit default swaps (short selling forordningen) ved ikke at indberette flere korte positioner rettidigt til Finanstilsynet.

Baggrund

I henhold til short selling forordningens artikel 9 skal en fysisk eller juridisk person, som har en kort position, opgøre sin korte nettoposition ved midnat på den handelsdag, hvor positionen er opnået.

Hvis den korte nettoposition er 0,2 pct. eller mere af det noterede selskabs aktiekapital, skal den juridiske eller fysiske person indberette oplysninger om positionen til den relevante kompetente myndighed (i Danmark Finanstilsynet) den efterfølgende dag senest kl. 15.30. Hvis den korte nettoposition er 0,5 pct. af det noterede selskabs aktiekapital eller derover, bliver den korte nettoposition offentliggjort på Finanstilsynets hjemmeside. Hvis den korte nettoposition kommer under 0,2 pct. af selskabets aktiekapital, skal positionen nedflages i Finanstilsynets indberetningssystem.

Den 16. august 2018 kontaktede Finanstilsynet Park West Asset Management LLC via e-mail for at følge op på visse korte nettopositioner i Finanstilsynets database med særlig lang løbetid.

Den 28. august 2018 svarede Park West Asset Management LLC, at to indberettede korte nettopositioner i Finanstilsynets database var fejlbehæftede, da de i begge tilfælde var blevet reduceret til under 0,2 pct. af selskabets aktiekapital for mere end et år siden, men at Park West Asset Management LLC ikke havde indberettet ændringerne til Finanstilsynet.

I ingen af tilfældene var den korte nettoposition på 0,5 pct. eller mere af det noterede selskabs aktiekapital, og de korte positioner har derfor ikke været offentliggjort.

Park West Asset Management LLC har oplyst, at de manglende indberetninger skyldtes fejl i de alarmer, der skulle meddele, hvornår tærskelværdien for indberetningspligten blev overskredet.

Park West Asset Management LLC har den 29. august 2018 indberettet de manglende korte nettopositioner til Finanstilsynet. Park West Asset Management LLC har også meddelt Finanstilsynet, at selskabet – efter at være blevet gjort opmærksom på det af Finanstilsynet – vil udbedre fejlen i sit interne system.

For yderligere information om short selling forordningen henviser Finanstilsynet til temasiden på www.finanstilsynet.dk.