DORA-høring: fire udkast til regulatoriske tekniske standarder og et sæt udkast til implementerende tekniske standarder (ITS)

07-07-2023

De europæiske tilsynsmyndigheder (EBA, EIOPA og ESMA – ESA'erne) har lanceret en offentlig høring om den første runde af delegerede retsakter under Digital Operational Resilience Act (DORA). Dette omfatter fire udkast til regulatoriske tekniske standarder (RTS) og et sæt udkast til implementerende tekniske standarder (ITS). Disse tekniske standarder har til formål at sikre en konsistent og harmoniseret juridisk ramme inden for IKT-risikostyring, større IKT-relateret hændelsesrapportering og IKT-tredjepartsrisikostyring.

Høringen løber frem til 11. september 2023.

ESAs consult on the first batch of DORA policy products (europa.eu)

ESA'erne vil i fællesskab afholde en offentlig høring i form af et webinar for at præsentere og behandle spørgsmål og indledende synspunkter fra branchedeltagere om det første parti af høringspapirer, der er udgivet om mandater, der stammer fra Digital Operational Resilience Act (DORA).

Det første parti af politiske mandater blev offentliggjort den 19. juni 2023 på ESA's websteder og på deres mediekanaler.

Arrangementet henvender sig til alle finansielle enheder i EU, der falder ind under DORA (artikel 2) og IKT-tredjepartstjenesteudbydere.

Det er muligt at deltage i begivenheden online via WebEx ved at tilmelde sig på følgende link.

Tilmeldingsfristen er den 10. juli 2023, og tilmeldte deltagere vil modtage opkaldsoplysningerne efter deadline. ESA'erne opfordrer enheder til at begrænse antallet af deltagere pr. institution. I tilfælde af at der bliver for mange registreringer, forbeholder ESA'erne sig retten til at begrænse deltagelsen til én repræsentant pr. enhed.

 

Senest opdateret 07-07-2023