Undersøgelse af udstederes brug af Green Bond Frameworks

26-09-2024

Finanstilsynet har set nærmere på en række udstederes såkaldte ”Green bond framework” (GBF) for at identificere, hvilke elementer udstedere bør være særligt opmærksomme på, når de udarbejder og opdaterer deres GBF. Udstedelsen af grønne obligationer på det danske marked er de senere år steget. Prospekterne for de grønne obligationer henviser til udsteders GBF, og selvom udsteders GBF ikke er en del af prospektet, indeholder GBF’et relevante informationer for investorerne.

Et GBF beskriver udstederens egne fastsatte rammer og definitioner for udstederens grønne obligationer. Det inkluderer bl.a. information om, hvilke typer af projekter der kan finansieres af obligationsprovenuet, hvordan projekter evalueres, og hvordan udsteder afrapporterer på brugen af provenuet.

En udsteders GBF er ikke en del af prospektet for obligationsudstedelsen, men vil indgå i prospektet med en henvisning til udstederens hjemmeside, hvor GBF’et er tilgængeligt. Lovgivningen indeholder ikke krav til et GBF, men en udsteder bør dog overveje, om GBF’et indeholder væsentlige oplysninger, der bør fremgå af prospektet.

Finanstilsynet har set på 12 GBF’er fra de største danske udstedere, der omfatter banker og realkreditinstitutter samt ikkefinansielle virksomheder.

I undersøgelsen har Finanstilsynet gjort en række observationer, som er relevante at fremhæve sammen med nogle anbefalinger til indholdet i GBF, som udstedere bør være opmærksomme på ved udarbejdelsen.

Læs hele undersøgelsen

In English: Survery of issuers' Use of Green Bond Frameworks