Næsten 450 deltagere deltog i øvelsen, repræsenterende myndigheder fra Danmark, Estland, Finland, Island, Letland, Litauen, Norge og Sverige, samt de relevante EU-myndigheder: Europa-Kommissionen, ECB, Den Fælles Afviklingsinstans (SRB) og Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA). En medarbejder fra Den Internationale Valutafond blev også inviteret til at deltage som observatør.
Formålet med øvelsen var at teste kommunikation, informationsdeling og samarbejde mellem myndighederne under krisehåndtering i et miljø præget af stor usikkerhed og tidspres. Øvelsen blev designet i overensstemmelse med et krisescenarie, hvor de fiktive banker gennemgik tre faser, som kunne forventes i en bankkrisehåndteringsproces: 1) overgangen fra normal drift til genopretning, herunder håndtering af likviditetsproblemer, 2) overgangen fra genopretning til afvikling, hvor afviklingsmyndighederne overtager kontrollen med banken, og 3) efter afviklingen, tilbagevenden af den restrukturerede bank til markedet. Under øvelsen anvendte myndighederne de værktøjer og beføjelser, de har til rådighed i henhold til EU’s lovgivningsmæssige rammer for banktilsyn og krisehåndtering.
Efter den vellykkede afslutning af øvelsen vil myndighederne dokumentere og dele de erfaringer, der blev gjort, og vil integrere dem i deres eksisterende krisehåndteringsrutiner. Dette vil styrke deres kriseberedskab og yderligere forbedre krisehåndteringsrammen i den nordisk-baltiske region.
Et forberedelsesteam nedsat under Nordisk-Baltisk Stabilitetsgruppe (NBSG) og ledet af den danske afviklingsenhed Finansiel Stabilitet blev dannet i 2023 for at forberede øvelsen. Teamet blev rådgivet af Oliver Wyman under forberedelsen af øvelsen. NBSG består af ministerier, centralbanker, tilsynsmyndigheder og afviklingsmyndigheder i de otte nordiske og baltiske lande. I forbindelse med NBSG har de nordiske og baltiske myndigheder aftalt at gennemføre regelmæssige finansielle krisesimulationer.