Hvordan krisehåndteres penge- og realkreditinstitutter?

Introduktion til afvikling

Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet har fælles afviklingsmyndighed. Finansiel Stabilitet har som afviklingsmyndighed beføjelser til at anvende en række forskellige afviklingsforanstaltninger og afviklingsværktøjer i den aktive krisehåndtering.

Begreber og lovgivning

På denne side finder du forklaringer til begreber og forkortelser samt lovgivningen relateret til afvikling.

Indberetning og NEP-krav til bankerne

Find information om NEP-krav, listen over de gældende NEP-krav til bankerne og hvordan indberetninger foregår.

Internationalt samarbejde

Afviklingsplanlægningen for en række institutter foretages i samarbejde med udenlandske afviklingsmyndigheder. Derudover deles viden og erfaringer om afvikling på tværs af hele EU-området og internationalt.

Operationalisering

Finansiel Stabilitet har som afviklingsmyndighed beføjelser til at anvende en række forskellige afviklingsforanstaltninger og afviklingsværktøjer i den aktive krisehåndtering. I de danske og nordatlantiske afviklingsplaner for pengeinstitutter er bail-in det foretrukne afviklingsværktøj.

Planlægning og myndigheder

Få et overblik over samarbejdet mellem Finanstilsynet, Finansiel Stabilitet og Danmarks Nationalbank om planlægningen af afviklingen af banker og realkreditinstitutter.

Strategi og vurderinger

Hvert år udarbejdes en afviklingsplan for hvert finansielt institut i Danmark. Heri indgår en vurdering af afviklingsmulighederne og strategien i en afviklingssituation.

Ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde spørgsmål og svar, der forklarer nogle af emnerne inden for krisehåndtering.

Nyheder på afviklingsområdet

Her vil du løbende kunne finde større nyheder på området.

Senest opdateret 28-11-2024