Rollefordeling mellem forsikringsformidlere og forsikringsselskaber skal være tydelig for kunden

05-07-2024

Kunderne skal altid vide, hvem deres forsikringsselskab er. Derfor har Finanstilsynet givet forsikringsformidleren Forenede Gruppeliv (FG) og de livsforsikringsselskaber, der ejer FG, påbud om at kommunikere rollefordelingen tydeligt.

Finanstilsynet har påbudt FG og fire livsforsikringsselskaber at sikre, at deres kunder modtager klare oplysninger om, at forsikringerne bliver tegnet i livsforsikringsselskaberne. FG administrerer og formidler kun forsikringerne og må ikke fremstå som et forsikringsselskab.

FG er ejet af Danica Pension, Livsforsikringsaktieselskab, Norli Liv og Pension Livsforsikring A/S, Sampension Livsforsikring A/S og Velliv, Pension og Livsforsikring A/S.

Finanstilsynet har undersøgt alle selskaberne og vurderet, at kunderne kan komme i tvivl om, hvem der reelt er kundens forsikringsselskab. Finanstilsynet har observeret uklar kommunikation om dette i fire ud af de fem selskaber. Korrekt og tydelig information er afgørende for at sikre, at kunderne ved, hvem de indgår aftaler med, og hvem de kan rette eventuelle krav mod.

Finanstilsynet påbyder også selskaberne at sikre, at FG giver kunderne alle relevante oplysninger om de involverede livsforsikringsselskaber, bl.a. selskabernes navne og adresser.

Forsikringsformidlere må ikke fremstå som forsikringsselskaber, og alle aktører i branchen skal sikre, at deres kommunikation med kunderne er klar og utvetydig om dette.

Følgende selskaber har modtaget påbud, som kan findes nedenfor.