Indledning
Finanstilsynet var i november 2013 på inspektion hos TDC Reinsurance A/S (TDC Re).
På inspektionen blev selskabets væsentlige områder gennemgået ud fra en risikobaseret vurdering, hvor der bliver lagt størst vægt på de områder, der har den største risiko. Inspektionen omfattede bl.a. selskabets forretningsmodel, forsikringsområdet herunder hensættelser, investeringsområdet og kapitalforhold.
Sammenfatning og risikovurdering
TDC Re er et forsikringsselskab (captive) for TDC koncernen. TDC Re tegner genforsikring på de forsikringsaftaler, som TDC koncernen har indgået med flere forsikringsselskaber (cedenter) indenfor bygning, transport, ansvar, ulykke og arbejdsskade.
Gennemgangen af selskabets hensættelser gav anledning til en risikooplysning om, at TDC Re over en periode ikke i tilstrækkelig omfang har hensat til indtrufne, men endnu ikke anmeldte skader. Dette indebærer en forøget risiko for selskabet. Det er Finanstilsynets vurdering, at der er behov for, at TDC Re forholder sig mere kritisk til cedenternes skadesoplysninger. Finanstilsynet havde ikke yderligere bemærkninger til selskabets samlede hensættelser.
Selskabet har outsourcet administration, rådgivning, rapportering og captive-management, herunder solvensberegningen. På inspektionen fandt Finanstilsynet, at selskabets outsourcingskontrakter ikke var opdaterede, samt at bestyrelsen ikke har dokumenteret, at den følger op på de outsourcede aktiviteter. TDC Re fik påbud om, at selskabets outsourcingsaftaler skal udformes, så de opfylder kravene i lovgivningen. Selskabet har efterfølgende indsendt nye aftaler, som er i overensstemmelse med lovgivningen på området.
Ydermere fik TDC Re påbud om at redegøre for, hvorledes selskabet i fremtiden vil sikre, at de outsourcede aktiviteter udføres med tilstrækkelig kvalitet. Bestyrelsen skal sikre, at der sker løbende kontrol med leverandørens forpligtelser, og at der følges op på de outsourcede aktiviteter.
TDC Re varetager selv investeringsaktiviteterne og investerer primært i danske statsobligationer og realkreditobligationer. Selskabets investeringsretningslinje opererer med en benchmark, som ikke anvendes i rapporteringen til bestyrelsen. Selskabet fik et påbud om at udarbejde en investeringsretningslinje, der lever op til kravene i lovgivningen samt følge den vedtagne investeringsretningslinje, herunder brugen af benchmark.
Selskabet bruger standardmodellen til at beregne det individuelle solvensbehov. Selskabet opererer med en treårig kapitalplan, og har en operationel kapitalnødplan. Finanstilsynet gennemgik selskabets samlede årlige risikoeksponering og sammenholdt den med selskabets kapitalstyrke. Finanstilsynet vurderer, at der er balance mellem risiko og kapital.
Det individuelle solvensbehov er ultimo 4. kvartal 2013 opgjort til 26,5 mio. kr., kapitalkravet til 27,6 mio. kr., og basiskapitalen til 45,2 mio. kr. Dermed er selskabets solvensgrad på 160 pct.