Redegørelse om inspektion i DSV Insurance A/S

15-04-2015

Finanstilsynet afholdt i februar 2015 en inspektion med DSV Insurance A/S hos Finanstilsynet.

På inspektionen blev selskabets væsentlige områder gennemgået ud fra en risikobaseret vurdering, hvor der bliver lagt størst vægt på de områder, der har den største risiko. Inspektionen omfattede bl.a. selskabets forretningsmodel, outsourcing, reassurance, hensættelser, det individuelle solvensbehov samt kapitalforhold.

Sammenfatning og risikovurdering

DSV Insurance A/S er et forsikringsselskab (captive) for DSV koncernen og tegner både direkte og indirekte forsikringer inden for fragtføreransvar og godstransport. Desuden tegnes der indirekte kreditforsikringer. Der er således tale om korthalet forretning, som ikke indebærer hensættelsesrisici af betydning, og den årlige risiko er begrænset med genforsikring. Gennemgangen af selskabets hensættelser for den direkte forretning gav ingen anledning til bemærkninger.

I forbindelse med inspektionen gennemgik Finanstilsynet selskabets bestyrelsesprotokol. Finanstilsynet havde ingen bemærkninger hertil.

Selskabet har outsourcet porteføljeforvaltning, regnskab, skadebehandling af mindre skader, rapportering til Finanstilsynet, samt solvensberegningen. Selskabets outsourcingaftaler gav ikke anledning til bemærkninger.

Finanstilsynet gennemgik selskabets investeringer. Selskabet har en konservativ investeringsstrategi bestående af danske realkreditobligationer samt indskud i banker. Gennemgangen gav ikke anledning til bemærkninger.

En gennemgang af selskabets opgørelse af registrerede aktiver til dækning af selskabets forpligtelser overfor forsikringstagerne viste, at aktiverne udgjorde mere end bestyrelsens fastsatte overdækning. Selskabet har straks efter mødet rettet op på dette.

Finanstilsynet gennemgik selskabets samlede årlige risikoeksponering og sammenholdt den med kapitalstyrken. Finanstilsynet vurderer, at der er balance mellem risiko og kapital.

DSV Insurance A/S’s kapitalkrav var ved udgangen af 2014 på 27,8 mio. kr., mens selskabet opgjorde sit individuelle solvensbehov til 43,1 mio. kr. Det skal sammenholdes med en tilstrækkelig basiskapital på 66,1 mio. kr. Selskabets solvensgrad i forhold til det individuelle solvensbehov er således på 1,53. Selskabets kapital vurderes at være tilstrækkelig.

Senest opdateret 15-04-2015