Manglende klassificering af perioderne mellem overtagelsestilbud som intern viden

Et tidligere børsnoteret selskab har modtaget en påtale for ikke at have klassificeret perioderne imellem henvendelser fra en tilbudsgiver om overtagelse af samtlige aktier i selskabet som intern viden.

I slutningen af januar 2018 modtog selskabet en ikkebindende, fortrolig henvendelse fra et konsortium af investorer om et muligt overtagelsestilbud på alle aktierne i selskabet. Henvendelsen blev afvist enstemmigt af bestyrelsen, hvilket blev meddelt konsortiet. Konsortiet henvendte sig efterfølgende igen til selskabet med et revideret ikkebindende forslag til overtagelsestilbud. Også dette tilbud blev afvist enstemmigt af selskabets bestyrelse. Den 10. februar 2018 fremsatte konsortiet et nyt revideret ikkebindende forslag til overtagelsestilbud. Det førte til, at selskabet den 12. februar 2018 offentliggjorde en selskabsmeddelelse, som informerede markedet om, at selskabet havde indgået en aftale med konsortiet om at fremsætte et overtagelsestilbud, som bestyrelsen kunne anbefale til aktionærerne.

Selskabet har vurderet, at der i forbindelse med de ikkebindende henvendelser fra konsortiet forelå intern viden i perioderne, fra selskabet modtog henvendelserne, og indtil de hver især blev enten afvist eller offentliggjort.

Finanstilsynet vurderer, at den interne viden omkring et muligt overtagelsestilbud først ophører ved enten et sammenbrud i forhandlingerne eller en offentliggørelse af fremsættelse af overtagelsestilbuddet. En henvendelse om et muligt overtagelsestilbud er i de fleste tilfælde det første skridt i en længere proces med bud fra tilbudsgiver og afvisninger fra udstederselskabet. Afhængig af den konkrete sag kan oplysninger omkring et overtagelsestilbud derfor være specifikke nok til fortsat at udgøre intern viden. Det gælder også, selvom selskabet afviser et tilbud. Finanstilsynet vurderer på baggrund af forhandlingens natur, at der skal gå et passende tidsrum, før selskabet kan antage, at der ikke kommer et nyt bud. Hvad et passende tidsrum er, vil afhænge af en konkret vurdering fra sag til sag. I vurderingen kan indgå omstændigheder i den aktuelle situation for selskabet og på markedet.

Læs hele afgørelsen her.